Voordelen VOIP

Er zijn veel voordelen van VoIP bellen voor bedrijven. Zo is het goedkoper dan analoge en ISDN telefonie. Dit komt voornamelijk doordat er geen fysieke telefoonlijn meer nodig is. Alles gaat nu via via je internetverbinding. Een ander voordeel is de kwaliteit van de spraak. Bij VoIP is HD bellen mogelijk. Bij een dergelijke hoge kwaliteit verbinding is het net of iemand naast je staat!

Bij ISDN telefonie heb je een telefooncentrale nodig om meerdere telefoontoestellen te kunnen aansluiten. Ook het gebruik van bijvoorbeeld een keuzemenu of wachtrij is alleen mogelijk als er een telefooncentrale aanwezig is. Daarom bieden wij zogenaamde Hosted VOIP aan. waarbij er gebruik kan worden gemaakt van professionele telefooncentrale functies in de cloud.

Enkele voordelen van VOIP

Thuiswerken VoIP

Een ander groot voordeel van bellen via internet is eenvoudig thuiswerken. Zo kan je overal waar je internet hebt bellen zoals op de zaak. De thuismedewerker belt gewoon uit met het zakelijke telefoonnummer daarnaast kunnen inkomende zakelijke telefoontjes worden ontvangen. Dit kan zowel op een VOIP toestel als op de mobile telefoon.

Voicemail per mail ontvangen

Als je niet op kantoor bent en een klant belt naar het bedrijfstelefoonnummer dan bestaat de mogelijkheid om een voicemail te laten horen. De ingesproken voicemailberichten kunnen gemaild worden. Zo is het dus mogelijk om met je mobiele telefoon de mail te openen en het voicemail bericht af te luisteren.

Minder bekabeling

Bedrijven zijn dol op minder bekabeling. De computer en de VoIP telefoon kunnen namelijk op één netwerkaansluiting worden aangesloten. Het telefoontoestel functioneert dan als een switch: je stopt de netwerkkabel die nu in de computer zit in de telefoon en vanaf de telefoon sluit je een kabel aan naar je computer.

Doorschakelen naar mobiel op bepaalde tijdstippen

Het doorschakelen van je bedrijfstelefoonnummer naar je mobiele telefoon is op zich niet een hele bijzondere functie. Dit is ook mogelijk met ISDN en analoge telefonie. Maar met VoIP is het mogelijk om een tijdschema in te stellen. Zo wordt er bijvoorbeeld alleen doorgeschakeld tussen 18:00 – 08:00 uur. Buiten deze tijden kan een andere doorschakeling plaatsvinden.

Meer lijnen voor minder geld

Heb je als bedrijf een ISDN-2 aansluiting dan kunnen niet meer dan 2 mensen tegelijkertijd bellen. Een derde beller krijgt dus een gesprektoon te horen. Als je gebruik maakt van VoIP is dat verleden tijd! Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden is nagenoeg onbeperkt. Alleen de bandbreedte van de internetverbinding beperkt het aantal gesprekken dat je tegelijkertijd kunt voeren.

Toch bereikbaar bij een internet storing

Bij bellen via internet kan er niet gebeld worden als er een internet storing is. Bij Hosted VoIP kan het zo ingesteld worden dat binnenkomende gesprekken doorgezet worden naar een mobiele telefoon zodra er geen internet is. Dit gebeurd automatisch. Het bedrijf is op deze manier toch nog bereikbaar. Ditzelfde geldt natuurlijk ook bij stroomstoringen.

Uitgebreid arsenaal aan functies

Verder kent VoIP een groot aantal functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een wachtrij, voicemail, openingstijden, automatische doorverbind service, gesprekken opnemen.  Neem hierover contact op met ons.

  Wat maakt MijnHosting.org speciaal?

  Kwaliteit hosting

  Bij ons bent u gegarandeerd van een kwalitatieve hosting op onze snelle SSD servers.

  Voorzien van de laatste updates

  Onze servers zijn voorzien van de laatste updates, hierdoor kunt u optimaal genieten van uw hosting pakket.

  Gratis SSL certificaat

  Krijg bij elk pakket een gratis SSL certificaat.
  Bij het Standaard, Basis en Gevorderd pakket betreft dit een Let’s Encrypt certificaat en bij het Expert pakket een Comodo PositiveSSL certificaat.

  24/7 bereikbaar

  U kunt ons altijd bereiken, middels de telefoon, een mailtje of een ticket.

  Hulp nodig? We staan altijd voor u klaar.